Restauracja Pod Czaplą istnieje od 1996 roku. Znajduje się w centrum miasta, w sąsiedztwie Opery Śląskiej, rynku oraz bytomskiej Agory. Założona i prowadzona przez Ewę Blaut, która w 2011 roku przekazała ją w ręce śp. Beaty Winnickiej i Dawida Dobrowolskiego – swoich zaufanych współpracowników, wraz z Nią tworzących tę restaurację od podstaw.
Obecnie restaurację prowadzę razem z rodziną. Wspólnie tworzymy wyjątkowy klimat tego miejsca, jesteśmy pasjonatami, których celem jest, by każda wizyta u nas spełniła Państwa oczekiwania i sprawiła Wam przyjemność, czerpaną z dobrego jedzenia i kompetentnej, życzliwej obsługi.


Naszym atutem jest doświadczenie, elastyczność i osobiste zaangażowanie naszych współpracowników. Jesteśmy dumni z faktu, że od wielu lat tworzymy stały, zgrany zespół, realizujący wspólne cele. Współpracujemy z fachowcami – wykwalifikowanymi Kucharzami i Kelnerami – ludźmi, dla których, (podobnie jak dla nas) gastronomia jest czymś więcej niż tylko pracą. Nasi Kucharze mają realny wpływ na kartę menu restauracji (dania dnia to właśnie ich autorskie pomysły). Kelnerzy natomiast są prawdziwymi gospodarzami w Czapli – mając codzienny kontakt z Państwem nawiązują sympatyczne serdeczne relacje, które sprawiają, iż czują się Państwo u nas zawsze oczekiwani.
Ogromne znaczenie ma dla nas to, że znamy naszych Gości, ich ulubione dania, stolik, przy którym zazwyczaj siadają. W sobotnie i niedzielne popołudnia nasza Czapla pełna jest rodzin z dziećmi, niektóre z nich znamy od urodzenia. Wielu naszych Klientów odwiedza nas od lat, mamy nadzieję, że zechcą Państwo dołączyć do tego grona.
Serdecznie zapraszamy!
Dawid Dobrowolski z rodziną

Zadzwoń i zostań z nami na dłużej!







