O nas

Restauracja Pod Czaplą istnieje od 1996 roku. Znajduje się w centrum miasta, w sąsiedztwie Opery Śląskiej, rynku oraz bytomskiej Agory. Założona i prowadzona przez Ewę Blaut, która w 2011 roku przekazała ją w ręce śp. Beaty Winnickiej i Dawida Dobrowolskiego – swoich zaufanych współpracowników, wraz z Nią tworzących tę restaurację od podstaw. 

Obecnie restaurację prowadzę razem z rodziną. Wspólnie tworzymy wyjątkowy klimat tego miejsca, jesteśmy pasjonatami, których celem jest, by każda wizyta u nas spełniła Państwa oczekiwania i sprawiła Wam przyjemność, czerpaną z dobrego jedzenia i kompetentnej, życzliwej obsługi.

Naszym atutem jest doświadczenie, elastyczność i osobiste zaangażowanie naszych współpracowników. Jesteśmy dumni z faktu, że od wielu lat tworzymy stały, zgrany zespół, realizujący wspólne cele. Współpracujemy z fachowcami – wykwalifikowanymi Kucharzami i Kelnerami – ludźmi, dla których, (podobnie jak dla nas) gastronomia jest czymś więcej niż tylko pracą. Nasi Kucharze mają realny wpływ na kartę menu restauracji (dania dnia to właśnie ich autorskie pomysły). Kelnerzy natomiast są prawdziwymi gospodarzami w Czapli – mając codzienny kontakt z Państwem nawiązują sympatyczne serdeczne relacje, które sprawiają, iż czują się Państwo u nas zawsze oczekiwani.

Ogromne znaczenie ma dla nas to, że znamy naszych Gości, ich ulubione dania, stolik, przy którym zazwyczaj siadają. W sobotnie i niedzielne popołudnia nasza Czapla pełna jest rodzin z dziećmi, niektóre z nich znamy od urodzenia. Wielu naszych Klientów odwiedza nas od lat, mamy nadzieję, że zechcą Państwo dołączyć do tego grona.

Serdecznie zapraszamy!

Dawid Dobrowolski z rodziną

 

Zadzwoń i zostań z nami na dłużej!

"Mimo upływających lat i przybywającej klienteli..dajecie rade..trzymacie poziom..macie swoją klasę..super że mamy was tak blisko..pyysznee jedzenie..polecamyyy"
Pani Izabela
"Świetna kuchnia i obsługa. Dania smakują tak samo niezmiennie od lat co jest olbrzymim plusem. Latem przyjemny ogródek. Dobra obsługa kelnerska. Powiew dobrej kuchni międzynarodowej na zaskakującym jak na Bytom poziomie"
Pani Aleksandra
"Niebo w gębie! Świetne jedzenie, zawsze świeże i smaczne. Genialna pizza. Żeberka to mistrzostwo świata. Polecam z całego serca!"
Pani Bożena
"Pod Czaplą to jedno z nielicznych miejsc do których lubimy wracać. W menu zawsze znajdzie się coś ciekawego, a co ważniejsze dla każdego. Inspiracje kuchnią południowoamerykańską, śródziemnomorską i europejską bardzo dobrze wpływają na kartę dań. Z czystym sumieniem mogę to miejsce polecić każdemu, kto w kuchni oczekuje czegoś więcej niż przysłowiowy schabowy z ziemniakami i ogórkiem! Oby restauracja istniała jak najdłużej!"
Pan D J
"Bardzo ładna restauracja. Jedzenie świetne, obsługa szybka i bardzo miła. Całość godna polecenia. Zapraszam do odwiedzenia restauracji POD CZAPLA👍👍👍"
Pani Jolanta
"Polecam przez duże P . Wybieramy się rodzinnie nie było dania , które by nam nie smakowało a próbowaliśmy już wszystkiego."
Pan Łukasz
"Pysznie! Bardzo przyjemny i klimatyczny lokal, miła i sprawna obsługa, rewelacyjne jedzenie. Byliśmy w cztery osoby, każdy zamówił coś innego. Jedzenie zostało podane równocześnie, wyglądało bardzo dobrze i apetycznie, a smakowało przedobrze. Gorąco polecam to miejsce."
Pani Doris
"Przepyszne jedzenie. zamówiliśmy na wynos! szybko, smacznie i w dobrej cenie. polecam !!"
Pan Łukasz